VISCERALIS MANIPULÁCIÓ: PELVIS (VM3)
A Barral Institute Visceralis Manipuláció képzéssorozat
3. szintje

A Visceralis Manipuláció képzéssorozat harmadik, haladó workshopja a medenceűri szervrendszer funkcionális és strukturális anatómiájának, élettanának, vizsgálatának és kezelésének elsajátításával gazdagítja a résztvevőt. Megismerkedhetünk a medenceűri szervek és az adott anatómiai terület komplex szalagrendszere közötti kapcsolat integrációjával, megtanulhatunk különbséget tenni a medencei és deréktáji problémák szomatikus és visceralis oka között.
A képzés eme szintje is számos gyakorlati és igen hatékony technikát tartalmaz, melyek a résztvevő meglévő praxisában azonnal alkalmazhatók.
A képzés szóbeli előadásokból, az adott szervekhez tartozó, részletes anatómiai és funkcionális mechanikai ismeretekből, az egyes technikákra vonatkozó demonstrációkból és gyakorlatokból áll. 

A soron következő VM3 képzés időpontja
2018. november 15-18., csütörtök - vasárnap

Jelentkezési határidő: 2018. október 15.

A képzés helyszíne
TerraPark, Konferencia terem
2040 Budaörs, Liget u. 3.

A képzés időtartama
4 nap az alábbi kezdési időpontokkal:
1. nap: regisztráció 8.30.00h-9.00h, a Képzés aznap kb. 17.00h-ig tart.
2. nap: 09.00h - kb. 17.00h
3. nap: 09.00h - kb. 17.00h
4. nap: 09.00h - kb. 17.00h
A Képzés órarendje hozzávetőleges. A megadott befejezési időpont kitolódhat, hogy az adott napra kiírt tananyag teljességgel lefedhető legyen.

Instruktor és tanársegédek
Rita Benamor, D.O., CST-D (Portugália) - instruktor
Gábriel Orsolya, CST-D, CCEd, N.P. - tanársegéd
Szervező fenntartja a jogot, hogy a képzés helyszínét, időpontját, az instruktor és a tanársegédek személyét megváltoztassa, amelyről a jelentkezőket előzetesen e-mailben vagy telefonon értesíti.

Tanítási célok

- A hasűri szervek, fascia és nyomásrendszer anatómiájának és fiziológiájának áttekintése
- Jean-Pierre Barral vizsgálati és kezelési módszerének elsajátítása, megtapasztalása és alkalmazása a medenceűri szerveken
- A medenceűri szervek és az adott anatómiai terület komplex szalagrendszere közötti kapcsolat integrációja
- A medencei és deréktáji problémák szomatikus és visceralis oka közötti különbség azonosításának technikái
- A méh, petefészek, hólyag, ureter, prosztata és rectum külső, szervspecifikus mobilizációjának gyakorlata
- A medence integrációja a testbe a lágyszöveti feszültség vonalak alapelveit követve
- Kiegészítő elvek direkt és indirekt bemutatása és megfelelő alkalmazásuk

 


A képzés tematikája
1. nap
- A Visceralis Manipuláció: Abdomen 1, 2 áttekintése
- Medencei nyomásrendszerek
- A medencei/urogenitalis rendszer hasűri kapcsolatai
- A csontos váz biomechanikája
- Sacrum és os coccygis technikák

2. nap
- A húgyhólyag anatómiája, biomechanikája és működése
- Húgyhólyag technikák
- A vese
- Az ureter anatómiája, biomechanikája és működése

3.nap
- Ureter technikák
- A méh anatómiája, biomechanikája és működése
- Méh technikák
- A petefészek anatómiája, biomechanikája és működése

4.nap
- A prosztata anatómiája, biomechanikája és működése
- A rectum anatómiája, biomechanikája és működése
- Rectum technikák
- Medencei plexus
- A medenceűr vizsgálatának technikái
- A medenceűr gyakorlati integrációja
- Gyakorlati technikák, beleértve a feszültségvonal-halmozást

 


A képzés részvételi díja
895.00 USD, azaz Nyolcszázkilencvenöt amerikai dollár, amely magában foglalja 1 db VM3 Tanulási segédlet és a tolmácsolás árát, de nem tartalmazza az étkezés, a szállás és a parkolás díját a Képzés ideje alatt.

A jelentkezés módja
A jelentkezési dokumentumok a lap alján lévő linkekre kattintva letölthetők. A Jelentkezési lapot 1 példányban, a Képzési szerződést 2 példányban, minden oldalon szignóval ellátva egy 6 hónapnál nem régebbi igazolványképpel együtt egy műanyag átlátszó irattartóba összekészítve, borítékba téve, ajánlva kell postára adni vagy személyesen eljuttatni az UIH székhelyére:
Upledger Institute Hungary Kft.
2051 Biatorbágy, Keserűkút u. 101/73

A fizetés módja
Jelentkezéskor 150.00 USD, azaz Egyszázötven amerikai dollár regisztrációs díj fizetendő előzetes egyeztetést követően készpénzben vagy banki átutalással az UIH Erste Banknál vezetett bankszámlaszámára:
11600006-00000000-78017825
A hátralék összege 745.00 USD, azaz Hétszáznegyvenöt amerikai dollár, amely előzetes egyeztetést követően készpénzben vagy banki átutalással fizetendő. Átutaláskor a Közlemény rovatban fel kell tüntetni a résztvevő nevét és a képzés kódját (VM3.1)

Lemondási feltételek
Kötbérmentes lemondási határidő: a tanfolyam 1. napját megelőző 42. nap. A kötbér mértéke 42-35 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 50%-a, 35-28 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 70%-a. 28 napon belül történő lemondás esetén a teljes részvételi díj fizetendő kötbérként. A részvételi díj tartalmaz 150.00 USD regisztrációs díjat. Lemondás esetén ezt az összeget nem térítjük vissza.

A képzésen való részvétel feltételei
VM3 képzésre a VM2 képzést sikeresen elvégzett hallgatók jelentkezhetnek.

A képzésen való részvételhez:
- A képzés szervezőjének, az Upledger Institute Hungary Kft. ügyvezetőjének hozzájárulása;
- A jelentkezéshez szükséges dokumentumok (hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap 1 példányban, minden oldalon aláírt Képzési szerződés 2 példányban, 1 db 6 hónapnál nem régebbi igazolványkép) beadása a megadott jelentkezési határidőn belül;
- A részvételi díj határidőn belül történő hiánytalan megfizetése;
- Sikeresen elvégzett VM2 képzés a VM3 képzést megelőző 4 éven belül;
- Legalább 4 VM-tanulócsoporton való aktív részvétel a képzést megelőző 6 hónapban, amennyiben az UIH által megszervezésre került;
- A VM2 képzés tananyagából tett sikeres szintvizsga. Erre csak abban az esetben van szükség, amennyiben a hallgató a VM2 képzés írásbeli zárótesztjén nem ért el legalább 80%-os eredményt.

Ajánlott irodalom
Jean-Pierre Barral, RPT, DO: Visceral Manipulation I.
Jean-Pierre Barral, RPT, DO: Visceral Manipulation II.
Jean-Pierre Barral, RPT, DO: Urogenital Manipulation
Frank Netter, MD: Atlas of Human Anatomy
Carmine Clemente: A Regional Atlas of the Human Body

Kiegészítő információk
Előzetes felkészülés: A képzésen tanított technikák szilárd anatómia- és élettantudást igényelnek. Az előzetes felkészülés minden résztvevőnek saját felelőssége, melynek megkezdése már jóval a képzést megelőzően javasolt. Ennek hiányában előfordulhat, hogy a résztvevő úgy érzi, lemarad, mi azonban szeretnénk, hogy a Képzés mindenki számára érdekes és értékes tanulási tapasztalat legyen.
Az UIH előzetes, 1-napos anatómiai felkészítésen való részvételi lehetőséget biztosít a résztvevők számára. A helyszín a jelentkezők létszámának függvénye.
Ára: 20.000 Ft/fő.

Ruházat: a képzésen kényelmes, laza, réteges öltözet és váltópapucs viselése javasolt. A szűk ruhadarabok viselése kerülendő. Mivel számos gyakorlathoz szabadon hagyott has szükséges, ezért olyan ruhát érdemes viselni, mely könnyen lehetővé teszi a bőrrel való érintkezést. A gyakorlatok természetéből adódóan a körmöket rövidre kell vágni!

Tanúsítvány: A résztvevő a képzés végén a Barral Institute által kiállított tanúsítványt kap. A tanúsítvány kiállításának feltétele a képzés teljes időtartama alatti jelenlét, továbbá a képzésen való aktív részvétel és együttműködés. A kiállított tanúsítvány önálló gyógyítói tevékenységre nem jogosít!

A képzésen való részvétel nem jogosítja fel a résztvevőt a képzésen tanult technikák hivatásszerű alkalmazására, mert az a 40/1997. (III.5.) Kormányrendelet, valamint a 11/1997 (V..28.) NM rendelet alapján engedélyhez kötött. A tevékenység végzéséhez előírt jogszabályi feltételeket a résztvevő köteles betartani.

A képzéssel kapcsolatos dokumentumok:

VM3.1_Jelentkezési lap
VM3.1_Képzési szerződés
VM3.1_Tájékoztató
VM3.1 Jelentkezési lap ismétlőknek
VM3.1_Képzési szerződés ismétlőknek