UPLEDGER INSTITUTE HUNGARY (UIH)
 

A craniosacralis terápia magyarországi meghonosítása Gábriel Orsolya nevéhez fűződik, aki a Nemzetközi Pető Intézetben diplomázott konduktorként a világ számos országában dolgozott. 2002-ben Dániában találkozott először a craniosacralis terápiával; először egy páciensén, majd saját magán tapasztalta meg annak különleges hatékonyságát és széleskörű alkalmazási lehetőségeit.
 

Az Intézet által előírt követelményeken végighaladva nemzetközi instruktor, 2009-től pedig a magyarországi képzések szervezője lett. Az UIH 2011-ben alakult, 2012-ben akkreditálták a felnőtt oktatásban. Az UIH, csakúgy mint az UII többi Saltellite-ja a világon mindenhol, a Dr. Upledger által kidolgozott pontos iránymutatások szerint végzi tevékenységét, így a képzések minősége és tartalma megfelel az anyaintézet szigorú előírásainak. Minden, az UIH által szervezett tanfolyam ugyanazt az irányvonalat követi és az eredeti, Upledger-féle craniosacralis terápiát képviseli vagy egészíti ki rokon módszerekkel.

Küldetés: 

Az UIH célja, hogy ezt a tudományos alapokon nyugvó, rendkívül gyengéd, mégis igen hatékony alternatív gyógymódot minél szélesebb körben megismertesse és alkalmazza Magyarországon is. Feladata továbbá, hogy Magyarország egyetlen hivatalos craniosacralis terapeutaképző intézményeként a lehető legmagasabb színvonalon segítse a módszer elsajátítását, megőrizve annak tisztaságát.